söndag 24 april 2011

Minialbum om påsken 2011

Hej och GLAD PÅSK allihop!

Hoppas alla har haft och fortfarande har en härlig långhelg. Här i Hälsingland skiner solen och det känns verkligen att sommaren knackar på dörren. Som vi längtat hela långa vintern.

I kitet Viktoria skickade fanns några albumringar. Självklart började hjärnan klura på nåt skoj att använda dem till. Resultatet blev ett minialbum av toalettrullar.

Släng inte toarullen när den är tom. Plattan till den ordentligt (jag brukar lägga dem under bokhyllan för att få dem riktigt platta) och klä dem med papper. Sen gör man några hål för albumringarna med en håltång och sen är det bara att dekorera.

Inuti albumet har jag valt stående format på fotona. Jag tyckte inte att det spelade någon roll att fotona stack upp ovanför själva sidorna plus att det får plats några dekorationer på varje sida också. Fotona är i visitkortsstorlek.

Dekorationerna är urklippta ur mönsterpappren mestadels. Sen finns det några bitar punchinella och en del band här och där :DSom ni kan se har jag små tags instuckna i rullarna. Det är en av anledningarna till att den här formen av minialbum är en riktig favorit. Jag tycker journaling är viktigt och även om det inte ryms massor av bilder från vår påskhelg i albumet så finns det rejält med utrymme att skriva om det vi gjort. Jag har valt att dela upp på en tag för varje dag -skärtorsdag till påskdagen-.

På journalingarket från Echo Park fanns den här väldigt passande rutan. Om ni tycker det ser ut som nåt missfärgat under dem 3 sista bokstäverna i mamma så kan jag berätta att jag tog lite rosa chalk på tummen å tryckte dit. En liten sigill från mamman :D

Hoppas jag inspirerat er att göra ett eget "toarulls-album".
Materialet jag använt är:
Cardstock
Echo Park Little Girl LaundryMadison Plaid, Cupcake,  Journaling card-girl
Ministickersalfabet My Little Shoebox
Rosen på förstasidan har jag virkat själv och mönstret till den hittar ni HÄR.

Fortsatt trevlig helg!
Kramar /Lilla07an/Maria

6 kommentarer:

Viktoria sa...

Superläckert.. Jag sparar inte alla rullar men ibland blir det en hög som går till pyssel..
Läckert också att korten faktiskt får stå upp och blir en snygg dekoration det me till albumet..
Ha en glad Påsk.
kram
Viktoria

Karin (Peppermintpatty) sa...

Åh vad gulligt!

Elin sa...

Vilket härligt album! Kanske blir till att spara rullar nu :)

Vivvo sa...

Jättefin!
Och vilken rolig idé!

Lina sa...

Jätteläckert! Här ska det sparas toarullar!

Linda sa...

Vilket härligt minialbum!! Gillar verkligen färgerna

Madde fyller 40 och lottar ut.....