lördag 20 december 2008

Lite sista inspiration innan..

.. jag åker på julsemester hem till Kalix.

Detta gröna kortet har jag haft som "våra" julkort hemma.. tja jag "orkade" bara göra 14 st så övriga fick lite andra kort.
Jag har använt mig av maskning, dvs:
Jag har först stämplat den lilla tjejen på ett papper och klippt ut henne ganska ordentligt. Man kan gärna stämpla på ett ganska tunnt papper.
Sedan har jag stämplat flickan igen på det papper jag ska använda till slutresultatet.
När hon är stämplad lägger jag över den första stämplade och utklippta biten över henne. Sedan stämplade jag "mamman & pappan" över henne. När man stämplat klart dem så tar man bort den utklippta biten och vips så har man en effekt så det ser ut som om det är en stämpel som ser ut så och att den lilla tjejen står framför.
Har faktiskt även klippt ut en cirkel i ett papper som jag lade ovanför det papper jag stämplade på så att själva trycket blev som i en cirkel. ( hoppas ni inte blir förvirrade nu av alla mina förklaringar :-)

Var på en konstnärsaffär i närheten där jag själv köper mina promarkers. Stens Glasmästeri heter det och ligger i Bäckerfors för de som är i närheten, han har massor med kuligheter och promarkers för 25:- :-)
Hur som helst så hade han syrafria klistermärkesark för 8:- som jag köpte. Just dessa var det ramar på. Jag är inte så klistermärkig (förutom alfabet) men jag fick en idé och kom fram till detta.
Stämplade upp de bilder jag skulle ha och så lade jag på en ram och gjorde en "tapet" på det vita pappret med hjälp av en ljus promarker. Tyckte det blev läckert och så himla enkelt också.

Önskar nu er alla en härlig mysig och underbar jul och hoppas att ni dyker upp här på bloggen och i shoppen såklart.. både under och efter jul.
Tänk på att det finns massor med gamla inlägg med massor av roliga ideér lite längre bak i tiden också.. (alla är nog inte etikett"ade" men de finns där...)
Klicka runt och ha det gott.

GOD JULkramar från Viktoria

1 kommentar:

Floweret sa...

Ja du har helt rätt, läckert med ramarna och tapeten!
god jul!

Madde fyller 40 och lottar ut.....